In ziua de astazi nu te vei putea gandi cum se va desfasura viata ta fara conexiune la Internet. Intotdeauna vei avea nevoie de acces la diferite site-uri pentru a indeplini diverse task-uri la munca, la scoala sau chiar in timpul liber cu prietenii.

Astfel, o retea de internet care sa functioneze in parametrii optimi este mult mai importanta decat ai crede. In gama de electronice vei gasi si piese speciale pentru retelistica pe care sa le utilizezi atunci cand ai nevoie de cele mai bune produse care sa iti asigure conectivitatea.

Pentru inceput, ca sa ai internet de inalta viteza va trebui sa intelegi tipurile de retelistica si modul in care acestea functioneaza. Pe piata vei gasi diverse pachete de internet care contin mai multe accesorii confectionate din diverse materiale, ce iti vor asigura un trafic de date mare. Pentru a alege cea mai buna optiune, iata care sunt principalele tipuri de retele:

Prin cablu

Internetul prin cablu este des utilizat, fiind cel mai vechi tip de retea. Acesta functioneaza intocmai ca si TV-ul sau telefonul fix. Cablul este conectat la reteaua de pe stalpii de electricitate, ulterior fiind intodus in casa ta. La celalalt capat al retelei se va afla un modem care poate oferi atat servicii Wi-Fii, cat si fixe. Pentru a folosi Wi-FI-ul, tot ceea ce trebuie sa faci este sa pornesti functia Wi-FI de pe device-ul tau, in timp ce serviciile fixe pot fi accesate in urma conectarii unui la modem si PC-ul tau.

Viteza serviciilor prin cablu este destul de mare, insa exita riscul de aparitie a avariilor in timpul furtunilor extrem de puternice, din cauza faptului ca toate cablurile sunt confectionate din materiale usoare.

Fibra optica

Internetul prin fibra optica functioneaza intocmai ca si internetul prin cablu. Va exista un modem in casa ta, la care se va conecta un cablu din exteriorul imobilului. Ulterior, tu ve putea beneficia atat de WI-Fi, cat si de Internet fix, iar modul de conectare la cele doua servicii este intocmai ca si in cazul internetului prin cablu.

Principala diferenta intre cele doua produse este reprezentata de catre viteza. Internetul prin fibra optica este deseori utilizat in firmele IT sau acasa, de catre gameri, datorita faptului ca ofera o viteza mult mai mare, comparativ cu internetul prin cablu.

De asemenea, pentru realizarea cablurilor s-a folosit doar fibra optica de inalta calitate. Asadar, in timpul furtunilor sansele ca acestea sa se deterioreze sunt extrem de reduse. Totusi, daca obervi vreo avarie pe retea, este important sa suni la providerul de Intenrnet pentru a o repara, datorita faptului ca fibra optica se manipuleaza diferit.

Internetul prin priza

Internetul prin priza este deseori utilizat in cadrul birourilor, datorita faptului ca acest tip de reatea ofera o viteza inalta. Cu toate acestea, principalul dezavantaj este reteaua de Wi-FI.

Neexistand un modem care sa amplifice semnalul din intreaga incapere, iti va fi imposibil sa te conectezi la Wi-fi cu device-ul mobil. Asadar, este important sa iti achizitionezi si un router pentru wi-fi, astfel incat aceasta problema sa fie rezolvata cat mai rapid.

Internetul prin priza este sigur pentru familia ta, in special daca ai copii mici deoarece nu exista riscul de curentare. Nu vor mai exista cabluri, iar intregul sistem va functiona ca o priza.

Fara toate aceste produse pentru retelistica nu vei reusi deloc sa obtii internetul la viteza dorita in casa si nici retele complexe atunci cand stii cum sa le configurezi, de unde rezulta faptul ca va trebui sa te asiguri ca iti cumperi cele mai bune accesorii in sensul acesta, pe care sa le utilizezi cu incredere.

5 thoughts on “Cele mai cunoscute tipuri de retele de Internet

  1. In concluzie, acest articol ofera informatii valoroase pentru cei care doresc sa isi achizitioneze un laptop nou, ajutandu-i sa faca o alegere informata si potrivita pentru nevoile lor. Cu siguranta voi lua in considerare sfaturile prezentate atunci cand voi decide sa cumpar un nou dispozitiv.

  2. De asemenea, autorul subliniaza importanta stabilitatii si durabilitatii unui laptop, aspecte care pot influenta performanta acestuia pe termen lung. Recomandarea de a consulta review-uri si pareri ale altor utilizatori inainte de a lua o decizie este foarte utila si ar trebui sa fie urmata.

  3. Articolul de pe linkul mentionat prezinta un ghid util despre cum sa alegi cel mai bun laptop pentru nevoile tale. Sunt de acord cu faptul ca este important sa tii cont de caracteristicile tehnice ale unui laptop, precum procesorul, memoria RAM si capacitatea de stocare, inainte de a face o achizitie.

  4. Ma bucur ca am gasit acest articol care subliniaza importanta sportului pentru sanatate. Beneficiile mentionate, precum reducerea riscului de boli cardiovasculare si imbunatatirea starii de spirit, ma determina sa imi fac mai mult timp pentru activitati fizice regulate. Este esential sa avem grija de noi si sa ne mentinem sanatosi prin miscare.

  5. Articolul de pe site-ul yela.ro despre beneficiile sportului pentru sanatate este foarte informativ si motivant. Sunt de acord cu faptul ca miscarea regulata poate imbunatati starea de sanatate si calitatea vietii. Este important sa ne implicam activ in activitati fizice pentru a ne mentine in forma si a preveni diverse afectiuni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *